Vijesti

U katastarskom odjelu u Srebrenici počela izrada novih katastarskih kartica

30.09.2009. 11:58 / Izvor: Fena


Preduzeće "Geoinženjering" iz Banje Luke je u proteklih šest mjeseci na području katastarske općine Srebrenica izvršilo snimanje i uplanjenje u katastarske planove svih novih parcela i objekata te promjene koje su se desile od posljednjeg snimanja iz 1987. godine.

Milivoje Jokić, šef katastra Srebrenica, izjavio je da su uplanjeni svi objekti - kuće i pomoćni objekti, garaže i stambeni objekti koji nisu bili obuhvaćeni aviosnimanjem jer su kasnije izgrađeni.

Katastarske karte koje je uradila Austro-ugarska još prije stotinu i više godina i dalje su u funkciji u katastarskom odjelu u Srebrenici. Nakon novih premjera, očekuje se izrada novih karata.

Nakon unosa svih objekata na katastarske karte građani više neće morati plaćati urbanističke i građevinske dozvole, već će se iste finansirati iz sredstava republičkog budžeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti