U Ključu počinje izgradnja bazena sa tematskim prostorom

19.09.2016. 11:48 / Izvor: Akta.ba
U Ključu počinje izgradnja bazena sa tematskim prostorom

Ovaj kompleks će biti smješten u Rudenicama uz sami magistralni put M5, s jedne strane, te rijeke Sane s druge strane.

Investitori iz Švicarske, Ključani Jasmin Ljutić  i Emsud Ljutić,odlučili su da na području njihovog rodnog grada izgrade turistički kompleks s bazenom otvorenog tipa odnosno s restoranom i tematskim prostorom "City Beach".

Ovaj kompleks će biti smješten u Rudenicama uz sami magistralni put M5, s jedne strane, te rijeke Sane s druge strane. Podršku ovom projektu je svesrdno dao općinski načelnik Nedžad Zukanović, koji je napomenuo da je o ovom projektu s investitorima razgovarano već duže vrijeme, te da mu je posebno drago što su investitori pripremili i u općinu dostavili idejno rješenje projekta, nakon čega su izdati svi neophodni dokumenti za gradnju od strane općine Ključ.

Investitori su naveli da im je posebno drago kako svom rodnom kraju mogu ponuditi jedan lijep i reprezentativan turistički objekt koji će Ključ krasiti pored svih prirodnih i kulturno-historijskih ljepota koje Ključ posjeduje. Idejno rješenje je urađeno od strane studija za arhitekturu "Bojan Šipkarhitekta" - Bojan Šipka, d.i.a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti