Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U KS u prvoj polovini februara Drive in punkt za masovno testiranje na Covid-19

26.01.2021. 07:47 / Izvor: Akta.ba

Vlada Kantona Sarajevo zaključkom je jučer obavezala Zavod zdravstvenog osiguranja KS da pokrene proceduru nabavke opreme i odgovarajuće instalacije za formiranje i rad Drive in punkta za masovno testiranje građana Kantona Sarajevo na Covid-19, putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Javna ustanova Dom zdravlja dostavila je Vladi Kantona Sarajevo Plan organizacije i potrebne opreme za Drive in punkt, u skladu s dogovorom na sastanku, koji je održao premijer KS Edin Forto sa predstavnicima ministarstava zdravstva i saobraćaja, ZZO-a, Doma zdravlja, te Kantonalne uprave civilne zaštite i UNDP-a. 

Vlada je zadužila Krizni štab Ministarstva zdravstva KS da pripremi Plan aktivnosti, mjera i standarda s ciljem stavljanja Drive in punkta za masovno testiranje građana na Covid-19 u funkciju u prvoj polovini februara ove godine.

Također je zadužila Ministarstvo saobraćaja KS da za potrebe rada Drive in punkta obezbijedi adekvatnu lokaciju u centru grada sa svim pratećim saobraćajnim, mobilnim, telefonskim i elektro instalacijama, neophodnim za nesmetan rad Drive in punkta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti