U Lukavcu uhapšen milijarder Pramod Mittal

23.07.2019. 17:07 / Izvor: zurnal.info
U Lukavcu uhapšen milijarder Pramod Mittal

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su britansko-indijskog milijardera Pramoda Mittala

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su britansko-indijskog milijardera Pramoda Mittala, potvrđeno je za Žurnal iz više izvora.

"U toku je pretres prostorija koje je u Lukavcu koristio ovaj biznismen. Policija se nalazi u upravnoj zgradi Global Ispad Koksne industrije Lukavac preko koje je ovaj milijarder oprao više miliona maraka", piše Žurnal.

Ranije je glavni tužilac u Tuzli Tomislav Ljubić potvrdio za Žurnal da je izdat nalog za hapšenje Mittala i još dvije osobe koje se dovode u vezu sa kriminalom u lukavačkoj Koksari. Mittal je obavljao funkciju predsjednika Nadzornog odbora GIKIL-a i proteklih dana je došao u posjetu jednoj od svojih brojnih kompanija koje posjeduje širom svijeta. Istražni organi sumnjaju da je preko ove firme oprano i iz BiH izvučeno najmanje pet miliona maraka.

Svoje poslovanje Mittalovi vode iz Londona. Prije petnaestak godina njihova korporacija je kupila Koksnu industriju u Lukavcu. Ista porodica je ulagala u zeničku Željezaru i Rudnik Ljubija kod Prijedora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti