U Mercator centru održan prijem delegacije Ambasade Italije u BiH

23.11.2019. 18:45 / Izvor: Akta.ba
U Mercator centru održan prijem delegacije Ambasade Italije u BiH

Brojni posjetioci su imali priliku uživati u degustaciji tradicionalnih italijanskih jela koje su pripremili kuhari iz Italije.

Povodom "Sedmice italijanske kuhinje“" danas je u Mercator centru Ložionička održan prijem NJ.E. Nicole Minasija, italijanskog ambasadora u BiH sa suprugom Annaritom Lippiello ispred

udruženja Dante Alighieri.

Brojni posjetioci su imali priliku uživati u degustaciji tradicionalnih italijanskih jela koje su pripremili kuhari iz Italije Nicola Galiano i Domenico Trentinell te u raznim kulinarskim radionicama.

Pored toga, u zanimljivom programu uživali su i najmlađi koji su se zabavljali u radionicama za djecu, kao i školi italijanskog jezika u Lumpionici koje je vodilo Udruženje Dante Alighieri.

Osim u Sarajevu, zabavna dešavanja povodom "Sedmice italijanske kuhinje" danas su održana i Mercator centrima Borik Banja Luka te u Mostaru i Tuzli.

 

 

"Sedmicu italijanske kuhinje u Bosni i Hercegovini", organizovala je Ambasada Italije u BiH u saradnji sa partnerima.

U toku trajanja događaja, četiri italijanska profesionalna kuhara putovala su po BiH i obogatila jelovnike jelima iz svoje regije.

Tokom cijele protekle sedmice Mercator je na posebno postavljenim izložbenim štandovima za degustaciju promovisao italijanske proizvode koje nudi u svojim supermarketima, stoji u

saopćenju Mercatora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti