U Mercator centru održan prijem delegacije Ambasade Italije u BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Mercator centru održan prijem delegacije Ambasade Italije u BiH

23.11.2019. 18:45 / Izvor: Akta.ba

Povodom "Sedmice italijanske kuhinje“" danas je u Mercator centru Ložionička održan prijem NJ.E. Nicole Minasija, italijanskog ambasadora u BiH sa suprugom Annaritom Lippiello ispred

udruženja Dante Alighieri.

Brojni posjetioci su imali priliku uživati u degustaciji tradicionalnih italijanskih jela koje su pripremili kuhari iz Italije Nicola Galiano i Domenico Trentinell te u raznim kulinarskim radionicama.

Pored toga, u zanimljivom programu uživali su i najmlađi koji su se zabavljali u radionicama za djecu, kao i školi italijanskog jezika u Lumpionici koje je vodilo Udruženje Dante Alighieri.

Osim u Sarajevu, zabavna dešavanja povodom "Sedmice italijanske kuhinje" danas su održana i Mercator centrima Borik Banja Luka te u Mostaru i Tuzli.

 

 

"Sedmicu italijanske kuhinje u Bosni i Hercegovini", organizovala je Ambasada Italije u BiH u saradnji sa partnerima.

U toku trajanja događaja, četiri italijanska profesionalna kuhara putovala su po BiH i obogatila jelovnike jelima iz svoje regije.

Tokom cijele protekle sedmice Mercator je na posebno postavljenim izložbenim štandovima za degustaciju promovisao italijanske proizvode koje nudi u svojim supermarketima, stoji u

saopćenju Mercatora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti