Vijesti

U Monaku prezentirane privredne mogućnosti BiH

01.04.2009. 09:23 / Izvor: Fena

Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Ambasada BiH u Republici Francuskoj zajedno sa Privrednom i industrijskom komorom Kneževine Monako, održali su 31.03.2009. godine prvu privrednu prezentaciju Bosne i Hercegovine u Monaku.

Prezentaciju je otvorio Franck Biancheri, ministar vanjskih poslova i predsjednik Privredne i industrijske komore Monaka, koji je izrazio želju Monaka za intenziviranjem privredne saradnje sa BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ambasador BiH u Republici Francuskoj i nerezidentni ambasador naše zemlje u Kneževini Monako Almir Šahović održao je detaljnu prezentaciju privrednih mogućnosti BiH i odgovarao na pitanja privrednika Monaka.

Na prezentaciji je učestvovalo 40 kompanija sa sjedištem u Monaku, kao i bh. firme Zira, Tamaris Company, Interšped i Granoff.

Za vrijeme prezentacije, prisutne bh. firme ostvarile su značajan broj konkretnih kontakata sa potencijalnim poslovnim partnerima, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti