U Mostaru održan okrugli sto "Kako do jedinstvene definicije MSPa u BiH"

30.01.2020. 13:26 / Izvor: Akta.ba
U Mostaru održan okrugli sto 'Kako do jedinstvene definicije MSPa u BiH'

Na okruglom stolu je također predstavljena Mapa puta za usvajanje jedinstvene definicije za mala i srednja preduzeća u Federaciji BiH.

Okrugli sto na temu “Kako do jedinstvene definicije MSP-a u BiH” održan je u četvrtak, 30.01.2020. godine u Mostaru, u organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Učešće na okruglom stolu su uzeli predstavnici: Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva trgovine, Ministarstva za pitanja branitelja HNK/Ž, Ministarstva privrede HNK/Ž te predstavnici privrednih komora i nevladinih organizacija.

Predstavljene su aktivnosti i inicijative Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta na polju definisanja jasnih kriterija za klasifikaciju malih i srednjih preduzeća.

Razgovarano je i o međusobnom usklađivanju različitih kriterija te istaknuto kako su aktivnosti Ministarstva u skladu sa zahtjevima i preporukama Europske unije. Na okruglom stolu je također predstavljena Mapa puta za usvajanje jedinstvene definicije za mala i srednja preduzeća u Federaciji BiH.

Okrugli sto je organizovan u okviru projekta “Ubrzanje socio-ekonomskih reformi većim uključivanjem u process EU integracija”, koji finansira Ambasada Kraljevine Nizozemske u okviru programa MATRA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti