U Mostaru otvoren počasni konzulat Kraljevine Španije

10.12.2009. 10:25 / Izvor: eKapija.ba
U Mostaru otvoren počasni konzulat Kraljevine Španije

Mostar je od 8.12.2009. godine bogatiji za još jedno diplomatsko predstavništvo. Nakon generalnog konzulata Republike Hrvatske, Republike Mađarske, Republike Turske i američkog Ureda u Mostaru je u utorak uz prisustvo predstavnika Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije te brojnih gostiju i uzvanika, svečano otvoren počasni konzulat Kraljevine Španije.

Za konzula je imenovan Pierino T. Deldum, a konzulat je otvorio ambasador Kraljevine Španije u BiH Alejandro Alvargonzales San Martin, koji je tom prigodom još jednom posjetio na međusobno vrlo dobre odnose.

U svom obraćanju mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić također je naglasio kako prijateljstvo Španjolske i Mostara traje već dugo godina, kako kroz najteže dana kroz koje je ovaj grad prolazio tijekom rata, pa sve do danas.

"Brojni su projekti koje je Vlada Kraljevine Španjolska i njezine postrojbe u sastavu različitih misija proveli u Mostaru i koristim i ovu prigodu da se u ime Grada Mostara i svih njegovih građana zahvalim na svemu i za svaku vrstu pomoći što su je pružili tijekom proteklih godina. Činjenica da naš središnji Gradski trg nosi ime Španjolski samo je jedan znak te zahvalnosti i prijateljstva", kazao je on. Bešlić je otvaranje konzulata ocijenio kao mogućnost podizanja odnosa na još jednu višu i kvalitetniju razini te da vjeruje kako će se vrlo skoro to osjetiti i kroz nove, partnerske projekte.

"Ono što mogu sa svoje strane obećati je da ću uvijek pružati potporu i razvijati te odnose na opću dobrobit i korist naših zemalja i sugrađana", dodao je on.

Uz gradonačelnika na svečanosti otvorenja, među ostalim, prisutan je bio i predsjednik Vlade HNŽ-e Srećko Boras, generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša, saopćio je Ured za odnose s javnošću Grada Mostara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti