U Nedžarićima svečano otvoren prvi univerzitetski hotel Emiran

24.09.2014. 08:12 / Izvor: eKapija.ba
U Nedžarićima svečano otvoren prvi univerzitetski hotel Emiran
OTVORI GALERIJU

U prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog, kulturnog i javnog života, sinoć je u Nedžarićima svečano otvoren prvi univerzitetski hotel u općini Novi Grad i Sarajevu.

U prisustvu velikog broja zvanica iz privrednog, kulturnog i javnog života, sinoć je u Nedžarićima svečano otvoren prvi univerzitetski hotel u općini Novi Grad i Sarajevu.

Svečanim presijecanjem vrpce hotel "Emiran" otvorili su načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i investitor ovog višemilionskog projekta Emir Šarić.

U izgradnju objekta u kojem će studenti boraviti tokom školovanja, investirano je oko sedam miliona maraka, a useljenje prvih studenata planirano je za 1. oktobar.

Osim što će studentima pružati najsavremenije i najkvalitetnije usluge neophodne za neometan rad i život tokom studiranja, u ovom objektu zaposleno je 40 radnika, što je od izuzetnog značaja za Općinu Novi Grad i Sarajevo. Radna mjesta su uglavnom popunjena ljudima sa evidencije Biroa za zapošljavanje Novi Grad.

Općinski načelnik Semir Efendić kazao je da je osam mjeseci ukupno trajala izgradnja objekta što je za bosanskohercegovačke prilike zaista impresivno.

"Ovakve i slične investicije su uvijek dobro došle u našoj općini, a u narednom periodu potrudit ćemo se da svim investitorima omogućimo što jednostavnije i brže rješavanje administrativnih procedura koje stoje na putu njihovim idejama i poslovnim planovima. Na taj način želimo privući nove investicije koje uvijek znače više radnih mjesta i više posla za one koji već rade", istakao je načelnik Efendić.

Na sedam spratova hotela s tri zvjezdice, površine od 5.000 kvadratnih metara, nalazi se 36 jednokrevetnih, 92 dvokrevetne sobe, apartman, restoran, fotokopirnica, frizerski salon, tursko kupatilo i vešeraj.

Studentima su na korištenje stavljane tri učionice i caffe-slastičarna sa novim konceptom posluživanja i posebno ugodnim enterijerom. Na svakom spratu nalazi se posebna prostorija za učenje i druženje.

Prisutnima se u ime investitora obratio Ismet Dahić, koji je izrazio posebnu zahvalnost rukovodstvu Općine Novi Grad Sarajevo koja je izdala sve neophodne dozvole za gradnju i omogućila da se bez ikakvih administrativnih problema realizira ovaj projekat.

"Prije godinu dana investitor je donio odluku o gradnji ovog objekta računajući na komercijalu i zaradu, ali i na želju da učini nešto za Sarajevo i BiH", rekao je Dahić , dodajući da su hotel izgradile domaće firme, te da je sav građevinski materijal kupljen u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti