U Neumu održan seminar o informacionom sistemu upravljanja otpadom

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Neumu održan seminar o informacionom sistemu upravljanja otpadom

08.05.2019. 10:02 / Izvor: Akta.ba

U novembru 2018. godine donesena je Uredbu o informacionom sistemu upravljanja otpadom, ista se odnosi na uvođenje informacionog sistema na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Uredba ima za cilj usklađivanje izvještavanja, pojednostavljenje procesa i osiguranje tačnosti podataka.

Sa svrhom predstavljanja Uredbe i informacionog sistema, u Neumu je 24. i 25. aprila, u organizaciji CETEOR d.o.o. Sarajevo, održan seminar na kojem su se učesnici imali priliku upoznati se sa Uredbom i radom ovlaštenih operatera za upravljanje pojedinim kategorijama otpada u FBiH. Seminaru je prisustvovao i koordinator za sakupljanje e-otpada u ZEOS eko-sistem d.o.o. Bjelonja Mahir, koji je za prisutne prezentirao rezultate poslovanja društva.

 

 

„Ovakvi seminari su od velike važnosti za naše društvo, saradnja operatera, nadležnih institucija i pravnih lica je veza koja obezbjeđuje dugoročnu uspješnost u oblasti upravljanja otpadom u našoj državi, drago mi je što su učesnici sa odobravanjem saslušali prezentaciju naših rezultata poslovanja te iskazali interes za daljnjom saradnjom i uređenjem stanja okoliša u našoj državi“, kazao je Bjelonja.

Ukoliko Vas interesuje reciklaža električnog i elektronskog otpada, starih aparata ili uređaja koje više ne koristite OVDJE možete pogledati lokacije na koje ga možete pravilno odložiti, a ZEOS eko-sistem u službi ovlaštenog operatera će osigurati njegovo zbrinjavanje u skladu sa ekološkim standardima.

Za veće količine e-otpada obezbijeđeno je i preuzimanje od strane naših ovlaštenih sakupljača, potrebno je da se popuni nalog za preuzimanje, koji možete pronaći na našoj stranici www.zeos.ba.

PODIJELI:

TAGOVI:

Neum

informacioni sistem

otpad

ZEOS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti