U Neumu počela Microsoft Network 8 konferencija

18.04.2018. 18:45 / Izvor: Akta.ba

U Neumu je danas počela Microsoft NetWork 8 konferencija koja će naredna tri dana učesnicima ponuditi predavanja iz šest tematskih cjelina.

U Neumu je danas počela Microsoft NetWork 8 konferencija koja će naredna tri dana učesnicima ponuditi predavanja iz šest tematskih cjelina.

Govorit će se o modernom poslovnom okruženju, poslovnim aplikacijama i digitalnog transformaciji, aplikacijama i infrastrukturi, podacima i vještačkoj inteligenciji i studijama slučaja. Predavanja će imati za cilj da pokažu korisnicima kako da poboljšaju svoje poslovanje korištenjem naprednih cloud-baziranih servisa.

Omar Krivošija, direktor Microsofta za BiH ja kazao kako vjeruje da će konferencija zadovoljiti znanja željne učesnike čiji je broj ove godine premašiti sva očekivanja te iznosi preko 1000, a među njima se nalaze stručnjaci iz svijeta biznisa i ICT-a, te predstavnici akademske zajednice i javnog sektora.

 „Napravili smo 3D sesiju za poslovnu zajednicu, za edukativno-obrazovnu zajednicu i dvije sesije za IT profesionalce“, kazao je Krivošija, te naglasio kako su njihova rješenja otvorena, inovativna i multiplatformska i svaki dan broje sve više i više partnera i korisnika.

Enis Šahinović, direktor Microsoft konferencije je kazao kako prema procjenama analitičara, očekuje se da će do 2020. godine čak 85% svih velikih kompanija intenzivno koristiti vještačku inteligenciju u svom poslovanju, što jasno pokazuje pravac u kome se kreće tržište, odnosno tehnologija.

"Microsoft, naravno, Data & AI trend prati sa velikim investicijama u razvoj platforme kako bi našim korisnicima i partnerima omogućili da iskoriste vještačku inteligenciju i odgovore koji dolaze iz analize podataka već danas, a upravo na konferenciji ćemo kroz više predavanja pričati o različitim načinima upotrebe spomenutih tehnologija", naglasio je Šahinović, te dodao kako kao i svih prethodnih godina, želja Microsofta je bila da upravo kroz konferenciju svim učesnicima pokažemo viziju i pravac kretanja tehnologije i tržišta, kako bi se što bolje pripremili za neminovne promjene, budući da je upravo IT jedna od rijetkih industrijskih grana gdje kao država u ovom trenutku možemo biti konkurentni sa ostatkom svijeta.

"I dok se vode rasprave o tome da li su konferencije kao mjesta okupljanja ljudi, odnosno prilika za poslovne kontakte i prenos znanja, u doba digitalnog marketinga već postale "stvar prošlosti", sa preko 1000 učesnika ove godine, mi vjerujemo da je Microsoft NetWork konferencija i dalje centralno mjesto okupljanja IT zajednice sa predstavnicima vodećih kompanija, akademskog i javnog sektora u zemlji, te da značaj ove konferencije i utjecaj koji ima bez ikakve sumnje prevazilazi okvire tradicionalne tehnološke konferencije", zaključio je Šahinović.

Pored samih predavanja Microsoft  se i ove godine pobrinuo da svim učesnicima osigura i bogat kulturno-zabavni sadržaj, tako da će učesnici imati priliku da se malo opuste da razmjene ideje.

Novosti o MS NetWork 8 možete pratiti i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram ili Twitter.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti