Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Nevesinju nekoliko stotina novih radnih mjesta

18.03.2014. 08:28 / Izvor: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će opština Nevesinje, stavljanjem u funkciju Bolnice i fabrike "Swisslion Takovo", u ovoj godini dobiti nekoliko stotina novih radnih mjesta, te da je jedna od rijetkih opština u regionu koja se može pohvaliti ovakvim projektima.

Dodik je posebno zahvalio vlasniku "Swisslion Takova" Rodoljubu Draškoviću na uloženom trudu da početkom aprila bude stavljena u funkciju ova fabrika u Nevesinju, te što je prepoznao potrebu da se baš u ovoj opštini otvori ovakav objekat i na taj način donekle riješi problem nezaposlenosti u maloj i nerazvijenoj opštini.

"Naš razgovor o tome da se pomogne Nevesinju proizveo je njegovu odluku da investira, prvenstveno da kupi potpuno devastiran objekat koji je bio van svake funkcije i u fazi raspada, koji je, uprkos teškim vremenima, doveo do savršenstva i stavljanja u funkciju", istakao je Dodik nakon obilaska pogona "Swisslion Takovo".

Predsjednik Srpske je rekao da je Draškoviću i njegovim saradnicima zahvalan što nisu odustali od ove investicije, iako su ponekad bili osporavani pa čak i neopravdano kritikovani, izražavajući uvjerenje da ovaj projekat ne bi bio stvarnost da nije bilo Draškovića.

"Završetkom fabrike Nevesinje dobija održiv, konkurentan tržišni objekat u kome će se zaposliti 200 ljudi, što je dar za ovaj grad imajući u vidu da je nezaposlenost ključni problem i ove opštine i Republike", rekao je Dodik.

On je istakao da su i ovi projekti, te angažovanje na njihovoj što bržoj realizaciji, potvrda prisutnosti vlasti Republike Srpske na prostoru Hercegovine i brige za njene stanovnike.

Direktor za investicije u "Swisslion Takovu" Radenko Drašković podsjetio je da je planirana proizvodnja šest proizvodnih programa - alkohola, marmelade, majoneza, sokova, kečapa i ratluka, te da će pogon biti pušten u rad od 5. do 10. aprila.

On je istakao da su radnici išli na obuku u Gornji Milanovac, te izrazio nadu da će se linije dokazati u svojim proizvodnim kapacitetima.

Drašković je rekao da su dosadašnja ulaganja 10 miliona KM, ali da investicija nije u potpunosti završena, navodeći da će ovih dana stići nedostajuća oprema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti