U Nevesinju otvoren novi pogon koncerna Swisslion

04.05.2014. 13:01 / Izvor: SRNA
U Nevesinju otvoren novi pogon koncerna Swisslion

Predsjednik RS Milorad Dodik i većinski vlasnik koncerna Swisslion Rodoljub Drašković jučer su u Nevesinju svečano otvorili novi pogon prehrambene industrije, u kome će do kraja godine biti zaposleno više od 100 radnika.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i većinski vlasnik koncerna Swisslion Rodoljub Drašković jučer su u Nevesinju svečano otvorili novi pogon prehrambene industrije, u kome će do kraja godine biti zaposleno više od 100 radnika.

Dodik je zahvalio Draškoviću što je uložio milionska sredstva za realizaciju ovog projekta, koji će za ovu nerazvijenu opštinu značiti mnogo, te istakao da će republičke institucije uvijek podržavati ovu i slične kompanije. Istakao je da Hercegovina, osim energetike, postaje i strateško područje za razvoj prehrambene industrije.

Drašković je podsjetio da je u cjelokupan projekat uloženo oko sedam miliona eura iz vlastitih sredstava Swisslion Trebinje, te izrazio zadovoljstvo što je u planiranom roku, od osam mjeseci, pogon počeo sa radom i što će veliki broj Nevesinjaca naći posao u ovoj fabrici.

On je najavio da će za mjesec dana početi realizacija jednog od najvećih projekata prehrambene industrije u posljednjih nekoliko godina - izgradnja nove fabrike Swisslion Trebinje 2, u koju će biti uloženo više desetina miliona eura, čime će se stvoriti uslovi za dodatnih nekoliko stotina radnih mjesta.

Ovaj projekat u Nevesinju obuhvatao je rekonstrukciju hale i kupovinu savremene opreme, te ostale neophodne radove, a sa novih linija u prodaju će biti plasirani tetrapak sokovi, voćni napici i nektari, te alkohol, uz poznate brendove kompanije - viljamovku, dunju i kajsiju, kao i majoneza, kečap, džem i marmelada.

Sa novozaposlenim radnicima, od kojih je jedan broj bio na obuci u Milanovcu, prvih mjesec dana radit će stručnjaci iz tog grada koji će pratiti proces proizvodnje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti