Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Novom Travniku održana radionica za edukaciju edukatora

04.04.2018. 08:51 / Izvor: Akta.ba

Projekat „Osmjeh Planete je u tvojim rukama“ će u toku aprila i maja ove godine zajednički implementirati Općina Novi Travnik, JKP Vilenica Čistoća i Ekopak u svih šest osnovnih škola ove općine.

S ciljem pripreme Projekta, u sali Općine Novi Travnik je organizovana edukacija edukatora, tj. nastavnog osoblja ovih škola koje će održati radionice. Edukaciju je u ime Ekopaka održao Rijad Tikveša iz Eko Tima iz Sarajeva. Nakon prikazane prezentacije na brojna pitanja prisutnih odgovarale su direktorica JKP Vilenica Čistoća, Svjetlana Tokalić i direktorica Ekopaka, Amela Hrbat.

Završna manifestacija je planirana za 6. Juni – Svjetski Dan zaštite okoliša kada će biti proglašeni najbolji, kojima će biti dodjeljene i simbolične nagrade. U okviru projekta pripremljene su i posebne interaktivne radionice za djecu iz Novotravničkih vrtića.

Cilj provođenja edukacija je podizanje javne svijesti među najmlađom populacijom, koja će u skladu sa evropskim praksama, dalje educirati svoje roditelje kako ispravno postupati sa otpadom, kako bi se povećale količine ambalažnog otpada koje se prikupljaju u ovoj općini.

Općina Novi Travnik je jedna od općina sa kojom Ekopak sarađuje na unapređenju sistema odvojenog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti