U okviru izložbe inovatora na sajmu "Gradnja i obnova '09" najboljim mladim inovatorima uručene vrijedne nagrade

20.05.2009. 15:41 / Izvor: eKapija.ba
U okviru izložbe inovatora na sajmu 'Gradnja i obnova '09' najboljim mladim inovatorima uručene vrijedne nagrade

U okviru izložbe inovatora na sajmu "Obnova i gradnja" koji se od 19.05 do 22.05.2009. godine održava u Centru Skenderija u Sarajevu, u srijedu, 20.05. u 10 sati, održana je svečana dodjela nagrada mladim inovatorima naše zemlje. TÜVadria Sarajevo je ponosni sponzor novčane nagrade "Mladi inovator Bosne i Hercegovine" koju dodjeljuje Asocijacija inovatora BiH

Asocijacija inovatora BiH i Direkcija za evropske integracije organizatori su izložbe inovatora BiH koja je otvorena na sajmu "Obnova i gradnja" 19. maja 2009. godine u Sarajevu. U okviru sajma upriličena je i svečana dodjela zahvalnica svim institucijama i pojedincima koji su pomogli rad udruženja. To je bila prillika da se uruče i nagrade najboljim mladim inovatorima i svim onima koji svojim inovacijama i kreacijama reprezentativno predstavljaju našu zemlju na brojnim izložbama i sajmovima u svijetu.

Asocijacija inovatora BiH je ustanovila plaketu, diplomu i novčanu nagradu pod nazivom "Mladi inovator Bosne i Hercegovine" koju je primilo dvanaest mladih inovatora.

TÜVadria Sarajevo je ponosni sponzor novčane nagrade Mladi inovator Bosne i Hercegovine.

Direktor TÜVadria Muamer Peljto je prilikom uručenja nagrada istakao da bi ulaganje u pametnu mladost Bosne i Hercegovine trebalo bi biti obaveza svih koji grade zdravi i napredni poslovni ambijent u državi.

"Razlog zbog čega je TÜVadria postala sponzor mladih inovatora je nadasve trogodišnje druženje sa Asocijacijom inovatora BiH na raznim skupovima gdje se promovira pamet naše zemlje, mladi inovatori i njihove inovacije na raznim poljima. Jedan od pokazatelja o kakvoj se snazi i viziji radi jeste veliki broj inovacija koje dobivaju svjetska priznanja. Nadamo se da će i BiH prepoznati ove potencijale i prilagoditi te inovacije standardima Evropske unije".

Asocijacija inovatora BiH priredila je ovu svečanost u okviru manifestacije "2009. – Evropske godine kreativnosti i inovativnosti" koju je proglasila Evropska unija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti