Vijesti

U okviru plana Centar – Novo Sarajevo planirana izgradnja poslovnog objekta pored zgrade Općine Novo Sarajevo

17.07.2007. 13:30 / Izvor: Oslobođenje

Stari stambeni objekat pored zgrade Općine Novo Sarajevo u Ulici Zmaja od Bosne 51, po regulacionom planu Centar – Novo Sarajevo biće srušen. Naime, kako je 16. jula 2007. godine izjavila Minka Dautbašić, stručni saradnik u službi za urbanizam Novog Sarajeva, na tom mjestu je planirana izgradnja poslovnog objekta od oko 1.500 kvadratnih metara.

"Biće izgrađen objekat, prije svega poslovne namjene, a sastojaće se od podruma, prizemlja i četiri sprata" kazala je Dautbašić. Kada se krene u realizaciji plana, općina Novo Sarajevo će postati veliko gradilište, jer pored pomenute zgrade, biće srušena zgrada pored novog tržnog centra Robot commerca. Zatim, rušiće se i stara stambena zgrada u ulici Fra Filipa Lastrića, pored hotela "Bristol", gdje je planirana izgradnja ambasade Velike Britanije, za šta je već izdata urbanistička suglasnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti