Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U okviru Programa sufinansiranja zapošljavanja "Posao za sve" angažovano 20 nezaposlenih osoba

30.08.2021. 14:50 / Izvor: Akta.ba

U Centru za razvoj karijere Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa poslodavcima koji su ispunili uslove iz Javnog poziva za učešće u Mjeri sufinansiranja zapošljavanja "Posao za sve".

Ove godine osam poslodavaca je ispunilo tražene uslove, a bit će angažovano ukupno 20 nezaposlenih osoba prijavljenih na birou za zapošljavanje Novo Sarajevo. Općina će ovim poslodavcima refundirati sredstva u iznosu od 700,00 KM, u trajanju od  12 mjeseci za svako zaposleno lice.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović zahvalio se svim poslodavcima na učešću u projektu koji ima za cilj unapređenje poslovnog okruženja, te zapošljavanje nezaposlenih osoba s područja Novog Sarajeva.

"Radi se o jednoj od pet mjera koje se realiziraju putem javnih poziva u okviru Programa aktivne politike zapošljavanja, a pored ove mjere planirana je i realizacija programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije boračke populacije i drugih nezaposlenih osoba, zatim kreditna linija za podsticaj u zapošljavanju privrednim subjektima putem odabrane banke, sufinansiranje samozapošljavanja, te podrška firmama za uvođenje certifikata", istakao je načelnik Tanović.

Direktor Agencije za zaštitu ljudi i imovine "Fenix Security" d.o.o. Gadžo Ehad zahvaljujući ovom programu zaposlit će deset novih uposlenika.

"Mi smo novoformirana agencija koja je nedavno počela sa radom. Zbog velike potražnje za našim uslugama iskazala se potreba i za upošljavanjem novih radnika. Veliko hvala Općini Novo Sarajevo na ovom projektu i pomoći koja nam puno znači", istakao je Gadžo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti