U Općini Centar početkom sljedeće sedmice zahtjevi građana elektronskim putem

19.03.2021. 15:23 / Izvor: Akta.ba
U Općini Centar početkom sljedeće sedmice zahtjevi građana elektronskim putem

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je pokrenuo inicijativu za elektronsko pružanje usluga prema građanima općine Centar.

 Zbog pogoršane epidemiološke situacije, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je pokrenuo inicijativu za elektronsko pružanje usluga prema građanima općine Centar.

"Vođeni ukupnom situacijom odlučili smo da pružimo što sigurnije uslove za građane i uposlenike Općine Centar. Početkom sljedeće sedmice krećemo sa uvođenjem online sistema slanja zahtjeva prema općinskim službama", kazao je načelnik Mandić.

Na ovaj način, dodao je, žele smanjiti broj dolazaka naših sugrađana u zgradu Općine kako bi, prije svega, sačuvali njihovo zdravlje.

"Putem ovog pilot projekta naši sugrađani će na obrascima, koje će moći pronaći na web stranici Općine Centar, imati mogućnost da upute svoj zahtjev na mail adresu općinskih službi", kazao je.

Ipak, Mandić je naveo da zbog nepostojanja određenih zakona sve obrasce će morati odštampati, potpisati i u tom obliku, skenirane ili uslikane njihovim mobilnim telefonima, proslijediti nadležnoj općinskoj službi na rješavanje. 

Također će općinske službe, gdje god je to moguće, službenim putem tražiti upotpunu dokumentacije kako bi što više rasteretili građane.  

S obzirom da se radi o pilot projektu, iz Općine Centar apeluju da građani imaju strpljenje tokom realizacije projekta koji će vremenom dobijati određena poboljšanja kako bi imali što kvalitetniju korespondenciju sa građanima.

Projektom neće biti obuhvaćene sve općinske službe, nego samo u određenim postupcima gdje god je to moguće u skladu sa vrstom zahtjeva prema određenoj općinskoj službi, saopćeno je iz Press službe Općine Centar.

Početkom naredne sedmice zvanično će građani imati mogućnost za elektronsko podnošenje zahtjeva prema Općini Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti