U općini Gračanica započeo program Start-up akademije

19.06.2018. 10:05 / Izvor: Akta.ba
U općini Gračanica započeo program Start-up akademije

Po završetku akademije dvije najbolje poslovne ideje će biti nagrađene.

Svečani početak programa Start-up akademije u općini Gračanica održan je u petak u poslovnom centru Etna u Gračanici.

Svečanom početku su uz polaznike, lokalne medije i predstavnike općine Gračanica, nazočili i direktorica Razvojne agencije Žepče i Jugoslav Sarajlić projekt menadžer u RAŽ-u, koji su polaznicima i medijima predstavili program akademije kao i cjelokupan projekt.

Program se održava u okviru projekta “Povećanje razvojnih potencijala kroz uvođenje instrumenata koji potiču poduzetništvo, međuopćinsku suradnju i nova ulaganja” kojeg sufinancira Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU ProLocal. Implementator projekt je Razvojna agencija Žepče, a provodi se u partnerstvu s Općinom Gračanica. Ukupna vrijednost projekta je 161.361,5 KM, od čega donator sufinancira 80% tj. 129.899,2 KM.

Nakon svečanog dijela, u 16 sati, započeo je prvi dan predavanja u sklopu 1. modula pod nazivom „Razvoj biznis modela“ koji je održao Goran Dodig iz Intera Tehnološkog parka Mostar. Riječ je o stručnjaku u području upravljanja brzo rastućim tvrtkama i poslovnog konzaltinga.

Na prvom danu obuke prvog modulu polaznicima je pojašnjen koncept kreiranja poslovnog modela, omogućeno im je da ovladaju alatima i vještinama koji će im omogućiti da samostalno provode proces razvoja i unapređenja vlastitog poslovnog modela, pojašnjene su im prednosti i nedostatci različitih kanala prodaje te način ostvarivanja prihoda od prodaje vlastitog proizvoda / usluge kupcima.

Na drugom danu obuke prvog modula, koji je održan 09.06.2018., polaznici su upoznati s načinom kako dobro prezentirati svoju poslovnu ideju u 120 sekundi, koji su im bitni elementi ponude, kako prepoznati tko je konkurencija a tko substitut u razvijenju njihove poslovne ideje.

STARTUP AKADEMIJA predstavlja edukativno – mentorski program koji ima za cilj da osobama, s dobrim poslovnim idejama, pruži podršku u početnoj fazi njenog razvoja, kroz sedam različitih modula treninga. Polaznici su nezaposleni kreativni i poduzetni mladih ljudi koji žele razvijati vlastiti biznis i vlasnici start-upa do 3 godine s postojećim kvalitetnim, inovativnim poslovnim idejama koje žele unaprijediti, kao i timovi koji imaju zajedničku poslovnu ideju i žele ju razviti.

Po završetku akademije dvije najbolje poslovne ideje će biti nagrađene, a program akademije se planira nastaviti u budućnosti i održavati na godišnjem nivou u općinama Žepče i Gračanica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti