Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Opštini Kneževo danas počinje procedura sudskog nametanja finansiranja

04.08.2014. 07:55 / Izvor: SRNA

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske otpremiće danas Pravobranilaštvu Republike Srpske zahtjev za zastupanje u sudskom postupku radi izricanja privremene mjere za finansiranje opštini Kneževo, najavila je ranije resorni ministar Lejla Rešić.

"Mi smo u petak, pred sam kraj radnog vremena, dobili informaciju Ministarstva finansija da je predloženi budžet opštine Kneževo vraćen na doradu. Mi smo se odlučili na ovu mjeru, jer je vrlo teško procijeniti koliko će dorada trajati, jer vrijeme ističe, jer idu opšti izbori i jer građani ne mogu ostvarivati prava koja proističu iz budžeta", izjavila je Rešićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je rekla da slijede koraci Pravobranilaštva Republike Srpske, odnosno sudskih institucija i da bi, u najboljem slučaju, ta procedura mogla biti gotova do kraja ovog mjeseca, a mjera će se primjenjivati od početka septembra.

"Ako sud prihvati naš zahtjev i izrekne privremenu mjeru finansiranja, ona će biti na snazi dok se ne usvoji budžet lokalne zajednice. Ta privremena mjera biće u iznosu jednakom prošlogodišnjem budžetu opštine Kneževo, bez ikakvih oscilacija", navela je Rešićeva.

Ona je rekla da lokalne vlasti u Kneževu još imaju mogućnost za dogovor

"Pozivam tih 19 odbornika i načelnika opštine i ostale funkcionere da shvate ozbiljnost situacije, jer oni praktično kao taoce drže cijelu opštinu i teško je povjerovati da se 20 ljudi koje su građani birali ne može dogovoriti", poručila je Rešićeva.

Ona je naglasila da bi u slučaju da se usvoji budžet, mjera nametanja finansiranja prestala, a u slučaju da se to desi u toku same procedure, Ministarstvo bi obustavilo postupak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti