Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U opštini Vukosavlje gradit će poslovnu zonu

06.10.2020. 07:53 / Izvor: SRNA

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac obećao je tokom posjete Vukosavlju podršku opštini za izgradnju poslovne zone, koja je planirana uz trasu auto-puta na Koridoru "Pet ce".

"Rukovodstvu Vukosavlja potrebno je pomoći da razvija privredni ambijent i s tim ciljem će vrata ovog ministarstva i Savjeta ministara biti otvorena za projekte koji budu dolazili iz ove lokalne zajednice", rekao je novinarima Košarac.

On je naveo da je izgradnja saobraćajne petlje na auto-putu "Pet ce" značajna za Vukosavlje, koje treba planirati industrijsku zonu kao razvojni projekat ove male i izrazito nerazvijene opštine u Repbulici Srpskoj.

Košarac je istakao da će upoznati poslovnu zajednicu u BiH da postoji ambijent i namjera rukovodstva Vukosavlja da gradi industrijusku zonu, te da će sugerisati podršku lokalnoj upravi i privredi ove opštine.

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić rekao je da očekuje pomoć Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u izradi projekata za poslovnu zonu, koja bi se gradila uz saobraćajnu petlju auto-puta "Pet ce".

Rakić je naveo da je sa ministrom Košarcem razgovarao i o podršci privrednim preduzećima koja posluju u Vukosavlju.

On je istakao da je većina preduzeća u ovoj opštini izvozno orijentisana, zbog čega bi najveća pomoć bila smanjenje ili oslobođanje carina na uvoz opreme i osnovnih sredstava za rad.

"U Vukosavlju 26 preduzeća, sa oko 200 radnika, svoje proizvode plasira na evropsko tržište", rekao je Rakić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti