U partnerstvu sa Švicarcima: "Bontex" na proljeće otvara novu fabriku tekstila

03.12.2012. 14:30 / Izvor: eKapija.ba
U partnerstvu sa Švicarcima: 'Bontex' na proljeće otvara novu fabriku tekstila

Fabrika košulja "Bontex" na proljeće otvara još jednu novu firmu u Maglaju, zajedno sa švicarskim poslovnim partnerom u kojoj bi vlasničko učešće Bontexa iznosilo 50% i koja bi do kraja 2013. godine zaposlila oko 180 radnika. Ovo je za eKapiju potvrdio Izudin Hadžić iz firme "Bontex".

"Vizija "Bontex"-a je postati jedna od vodećih organizacija u proizvodnji muških košulja i ženskih bluza na području jugoistočne Evrope do 2017. godine", kazao je Hadžić, te dodaje da su im ciljevi do kraja 2013. godine povećati broj zaposlenih na 200 i zadržati sadašnji omjer učešća izvoza u ukupnom prihodu (95%) i u narednih pet godina.

Inače, trenutno imaju 175 radnika, a na sedmičnom nivou šiju oko 4.500 komada košulja i bluza. Do sada su isporučivali košulje poznatim firmama širom Evrope, kao što su švicarski trgovački lanci Manor i PKZ, šili su košulje za uniforme državnih službi u Švicarskoj, kao i za firmu Weder- Meyer, košulje za pilote avio kompanije Lufthanse, dok su od domaćih firmi šili za Bellissimu.

"Izrada kvalitetnih tekstilnih proizvoda usklađenih sa sadašnjim i budućim potrebama inostranih i domaćih kupaca ostaje misija Bontexa", zaključuje Hadžić.

Organizaciju "Bontex" d.o.o Maglaj je 2004. godine osnovao Senajid Husić. Iako djelatnost organizacije obuhvata široku lepezu aktivnosti, počevši od izrade raznih vrsta proizvoda, izgradnje objekata, prometa na veliko i malo i različitih uslužnih djelatnosti, "Bontex" d.o.o Maglaj se isprofilirao i postao poznat kao vodeća organizacija u FBiH, u proizvodnji tekstilnih odjevnih predmeta modne konfekcije (muških košulja i ženskih bluza).

A. Šulović



*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti