Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U petak na Trebeviću prvi let turističkim balonom

16.06.2021. 08:23 / Izvor: Advantis Broker

Zvanična promocija projekta “Enjoy Sarajevo – Romanija Region”, u okviru koje će se desiti i prvi let turističkim balonom, bit će održana u petak, 18. juna u sportsko-rekreativnom centru Brus na Trebeviću.

Ovo je jedna od aktivnosti u okviru “Enjoy Sarajevo-Romanija Region“ projekta, koja ima za cilj razvoj turizma ove regije kroz kreiranje novih turističkih proizvoda i njihovu promociju na međunarodnom tržištu.

Fokus će biti na opremanju outdoor lokacija, te jačanje kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća u okviru turizma i internacionalizaciji njihove turističke ponude.

Projekat “Enjoy Sarajevo-Romanija Region” u sklopu projekta EU4Business implementiraju Turistička organizacija Jahorina, Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo (RAIS), Privredna komora Republike Srpske (PKRS) i privredni subjekat Stanišić.

EU4Business je projekat Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj ciljanih sektora. Ukupna vrijednost je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (sa 15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (sa 1,1 miliona eura).

Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti