Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U planu donošenje novog Zakona o podsticajima za poljoprivredu RS-a

27.12.2018. 10:28 / Izvor: Akta.ba

Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, sazvao je jučer stručni kolegij na kome je razmatrano aktuelno stanje u resorima poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i veterine, kao i resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata i Agenciji za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Razmatran je i plan rada svakog od resora u Ministarstvu za 2019. godinu, te plan donošenja zakonskih i podzakonskih akata koje će donijeti Ministarstvo u idućoj godini, saopšteno je iz Ministarstva.

S tim u vezi, jedan od značajnijih zakonskih akata na kojima će Ministarstvo raditi u idućoj godini je i novi Zakon o podsticajima, s obzirom da je ocijenjeno da su se stekli uslovi za zamjenu postojećeg zakona.

Posebno je razmatrano stanje u šumarstvu, a na kolegijumu je zaključeno da se ovaj sektor mora unaprijediti, te da će jedna od prvih aktivnosti biti izrada informacionog sistema u šumarstvu, koji treba da obezbijedi kvalitetnije podatke, praćenje i kontrolu u svim segmentima poslovanja Javnog preduzeća šumarstva „Šume Srpske“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti