U posjeti firmi Profine: Obezbijediti bolje uslove u poslovnoj zoni

27.02.2020. 08:47 / Izvor: Akta.ba
U posjeti firmi Profine: Obezbijediti bolje uslove u poslovnoj zoni

Ovom prilikom jučer je upriličena posjeta kompaniji “Profine”, koja je jedna od najprofitabilnijih kompanija na području Grada Živinice.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković sa svojim saradnicima nastavio je dosadašnju praksu obilaska privrednih subjekata sa područja Grada Živinice.

Ovom prilikom jučer je upriličena posjeta kompaniji "Profine", koja je jedna od najprofitabilnijih kompanija na području Grada Živinice.

Gradonačelnik Kamenjaković je sa rukovodstvom firme “Profine” razgovarao o problemima sa kojima se već duži niz godina susreću, a jedni od njih su problemi sa nepostojanjem kanalizacije i rasvjete, kao i problemi sa vodosnabdijevanjem u ovom dijelu Grada Živinice.

Povodom rješavanja problema sa kojima se susreću privrednici koji posluju u ovom području Grada Živinice gradonačelnik Samir Kamenjaković krenuo je sa uređenjem ove poslovne zone. S tim u vezi, dogovoreno je potpisivanje javnog poziva i ugovora za rasvjetu, a prije godinu dana napravljen je i projekat za kanalizacionu mrežu koji će se kandidirati na više nivoe vlasti, a koje će sufinansirati Grad Živinice i kompanije sa područja ove poslovne zone.

Firma "Profine" je, kada su u pitanju prihodi i izvoz, jedna od najboljih kompanija u Gradu Živinice. Ima 75 zaposlenih osoba, te je vodeći snabdijevač repromaterijalom za izradu PVC i PVC/A1 prozora i vrata na tržištu BiH.

"Zaista mi je zadovoljstvo da se nalazimo u jednoj kompaniji koja je kada su u pitanju pitanju prihodi i izvoz jedna od najboljih kompanija u Gradu Živinice. Ono što je žalosno kazati jeste da oko dvadeset godina ova zona poslovanja u kojoj se nalaze naši privredni subjekti nema riješeno vodosnabdijevanje, kanalizaciju, rasvjetu, odnosno nema elementarnih stvari koje su potrebne da nesmetano radi jedna poslovna zona. Iz tog razloga nakon što smo uredili poslovnu zonu Ciljuge 2, odlučili smo da krenemo ka uređenju ove poslovne zone. Zaista mi je žao što ona nije uređena prije, zato što odavde jako puno prihoda puni naš budžet, a ne ulažemo u ovu poslovnu zonu ništa. Iz tog razloga želimo biti samokritični, i želimo popravljati stvari. S tim u vezi potpisali smo ugovor sa jednom firmom koja će vodovodnu mrežu dovesti do ovoga dijela, a nakon toga imamo potpisivanje javnog poziva i ugovora za rasvjetu. Prije godinu dana napravljen je i projekat za kanalizacionu mrežu koji ćemo kandidirati na više nivoe vlasti, a koje će sufinansirati Grad Živinice i kompanije sa ovog područja. Iskreno se nadam da ćemo ovu nepravdu koja je od prije 20 godina prisutna na ovom području konačno ispraviti, te da ovi ljudi konačno dobiju iste uslove kao što dobijaju u svim savremenim poslovnim zonama", kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti