U posjeti IT stručnjacima DevLogica: Tim koji radi izazovne projekte

31.03.2016. 13:06 / Izvor: Akta.ba
U posjeti IT stručnjacima DevLogica: Tim koji radi izazovne projekte
OTVORI GALERIJU

Kompanija ima svoje urede u Sarajevu, Amsterdamu, San Franciscu, gdje kreiraju nove proizvode i na taj način sarađuju sa drugim kompanijama na globalnom nivou.

Tim kreativnih IT inženjera bh. kompanije Devlogic na čelu sa direktorom Harisom Memićem koji svakodnevno razvijaju softverska rješenja za najuspješnije i najinovativnije kompanije današnjice ugostio je novinare bh. medija u uredu u Sarajevu.

Tokom dvosatnog druženja IT stručnjaka i novinara istaknuto je kako se kompanija na početku poslovanja bavila samo razvijanjem softvera, a sad svojim klijentima pružaju mnogo više od toga.

Prvi čovjek kompanije Haris Memić kaže, kako je cilj raditi sa najpametnijim ljudima na svijetu i povezati talenat sa najuspješnijim ljudima svijeta.

Kompanija ima svoje urede u Sarajevu, Amsterdamu, San Franciscu, gdje kreiraju nove proizvode brže i jeftinije i na taj način sarađuju sa drugim kompanijama na globalnom nivou. Svi njihovi projekti su izazovni i jako uspješni, a ljudi koji su osnovali ove kompanije radili su za Google, Facebook, Apple, Twiter, Facebook, Amazon...

Ono što je posebno novinare fasciniralo jeste podatak da 90 posto klijenata ove kompanije dolazi iz Silikonske doline, poznate kao svjetske tehnološke prijestolnice. Jedan od njihovih projekata su i posebne naočale koje će koristiti NASA tokom svog narednog lansiranja u svemir. Ove naočale koriste i američki vojni klijenti, a samo jedan primjerak ovih naočala košta 2.750 američkih dolara.

Jedan od proizvoda koji je predstavljen novinarima je i HighFive sistem koji osvaja svijet. Nastao je u San Francisku i do sad je u njega investirano preko 45 miliona dolara. Namjenjen je za B2B velike kompanije, a cilj je da se u skorije vrijeme instalira u što veći broj firmi i da se integriše u sve konferencijske prostore. Velika pažnja je data kvalitetu audija i zvuka, u što su se uvjerili i novinari kojima je bilo omogućeno da razgovaraju sa uredima DevLogica, pa čak i sa onim u Silikonskoj dolini, gdje se javio Muamer Ćišija.

Interesovanje novinara pobudio je i proizvod Filip iza čijeg softvera stoji DevLogic. Naime, radi se o pametnom lokatoru i mobitelu za djecu.

Osim novih svjetskih tehnoloških dostignuća, novinari su ostali oduševljeni pozitivnom energijom koja vlada u firmi.

"Tehnologija počinje sa ljudima stoga je veoma bitno da su svi zaposlenici sretni i zadovojni onim što rade. Naša filozofija je raditi dobre stvari, sa pametnim ljudima i zbog toga nas neće boliti glava", kazao je Memić.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti