U Prijedoru počela kampanja povodom GOV-WADE

16.06.2008. 14:25 / Izvor: eKapija.ba
U Prijedoru počela kampanja povodom GOV-WADE

U okviru Projekta dobre uprave u oblasti voda i zaštite životne sredine (GOV-WADE) danas je u Prijedoru počela kampanja mobilizacije građana i uključivanja javnosti.

Projekt GOV-WADE (Governance Project in Municipal Water and Environmental Development) usmjeren je na poboljšanje upravljanja u oblasti voda i zaštite životne sredine, dok je težište samog projekta na cjelokupnom unapređenju prakse dobre uprave u opštinama sliva rijeke Une. Implementacija Projekta "GOV-WADE" povjerena je opštinama – učesnicama projekta i njihovim partnerima, što ovaj projekt značajno razlikuje od prethodnih, jer opštine preuzimaju ključnu - rukovodeću ulogu i odgovornost i vode procese implementacije, saopćeno je iz Prime agencije.

"Opština Prijedor trenutno se nalazi u fazi izrade nacrta strateškog plana dobre uprave u oblasti voda i zaštite životne sredine koji u narednom periodu treba da bude usvojen od strane skupštine opštine Prijedor. Kvalitetna izrada ovog dokumenta izuzetno je bitna za rješavanje problema u oblasti vodosnabdijevanja, prečišćavanje otpadnih voda, zaštite od poplava i upravljanja otpadom. Takođe, dobra strategija omogućava i sticanje preduslova za pristupe međunarodnim fondovima koji su bitni za strateški razvoj opštine Prijedor", izjavio je Marko Pavić, načelnik opštine Prijedor.

"Prilikom izrade nacrta strateškog plana napravljena je veoma kvalitetna analiza stanja koja će u budućem radu opštine napraviti mnoge olakšice kod implementacije projekata u oblasti voda i zaštite životne sredine i rješavanju problema prema utvrđenim prioritetima. Jedan od veoma bitnih strateških ciljeva opštine Prijedor je osposobljavanje i usavršavanje lokalnih stručnjaka za ovu oblast, a naročito mladih Prijedorčana", istakla je gospođa Azra Pašalić predsjednica Skupštine opštine Prijedor.

Projekt je podržan od Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a njegovo provođenje potpomaže Udruženje za zaštitu i unapređenje čovjekove okoline Una-Sana, Bihać, kao i projektni konsultant na kampanji mobilizacije građana i uključivanja javnosti agencija "Prime Communications" iz Banjaluke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti