U Privrednoj komori USK održana prezentacija osnivanja tehnološkog centra za drvnu industriju

15.08.2008. 10:44 / Izvor: Privredna komora USK
U Privrednoj komori USK održana prezentacija osnivanja tehnološkog centra za drvnu industriju

U Privrednoj komori USK jučer je održana prezentacija analize tržišta i njenih preliminarnih nalaza u cilju osnivanja samoodrživog tehnološkog centra za drvnu industriju, a prezentirali su je predstavnici Projekta "Excellence in Innovation" - Inovacije u biznisu podržanog od norveškog Ministarstva inostranih poslova i USAID-a.

Projekt EI ima namjeru podržati osnivanje samoodrživih tehnoloških centara. U prezentaciji je opisan koncept tehnološkog centra za drvnu industriju i pružene informacije o objavljenom pozivu za aplikaciranje. Interesantno je to da je Projekt EI - Inovacije u biznisu novopokrenuti projekt koji ima za cilj formiranje najmanje četiri e-Biznis centra za pružanje podrške malim i srednjim poduzećima iz oblasti poljoprivrede, turizma, drvoprerade i industrije alata i alatljika.

Budući tehnološki e- biznis centar za drvnu industriju u BiH koristit će informaciono-komunikacijske tehnologije za pružanje usluga domaćim firmama iz drvnog sektora BiH, te im pomoći da postanu konkurentnije na domaćem i inostranom tržištu, rečeno je na prezentaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti