U rad pušten kanalizacijski sustav u Poduzetničkoj zoni Dusine

22.09.2016. 08:28 / Izvor: Akta.ba
U rad pušten kanalizacijski sustav u Poduzetničkoj zoni Dusine

Izgradnja sustava kanalizacijske mreže u "Poduzetničkoj zoni Dusine" Orašje jedan je od najznačajnijih rezultata Projekta.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić u Orašju su svečano otvorili sustav kanalizacijske mreže u „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje.

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni ugledni uzvanici među kojima i predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić, ministar gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske Darko Kasap, predsjednik Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić, kao i poduzetnici čije su tvrtke smještene u „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje, te ostali poduzetnici s područja općine Orašje.

Izgradnja sustava kanalizacijske mreže u „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje jedan je od najznačajnijih rezultata Projekta „Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje“ („Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development“ – MOSLED) čija je svrha pružanje podrške malim i srednjim poduzećima kroz osiguranje bolje komunalne infrastrukture u „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje i razvijanje poduzetničkih i tehničkih usluga kroz jačanje uloga i kapaciteta Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora općine Orašje.

Izgradnjom spomenute mreže u dužini od 2 491 metara u potpunosti je završena komunalna infrastruktura u „Poduzetničkoj zoni Dusine“ Orašje, te riješen dugogodišnji problem odvodnje otpadnih voda za 13 aktivnih tvrtki smještenih u Zoni, čime ona postaje još povoljnije poslovno okruženje za privlačenje domaćih i stranih investitora.

Riječ je o jednom od najvrjednijih projekata u općini Orašje koji financira EU kroz Program IPA 2011 u okviru podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH, ukupne vrijednosti 461.265,93 EUR, od čega EU financira 391.885,93 EUR (85 %), a Općina Orašje i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 %).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti