U Rogatici počinje raditi tekstilna firma "Domino"

28.07.2017. 11:57 / Izvor: Akta.ba
U Rogatici počinje raditi tekstilna firma 'Domino'

Za početak, planirano je da u ovom pogonu radi pet radnika, s ciljem da se sa širenjem obima proizvodnje do kraja ove godine taj broj poveća na deset.

Tekstilno preduzeće “Domino” iz Arilja ima dugogodišnju tradiciju uspješnog kreiranja i proizvodnje, prvenstveno za najmlađe, ali i za starije. Na osnovu dobre saradnje sa rogatičkim preduzećem “Mineks”, uskoro počinje sa radom i “sestrinsko” preduzeće “Domino” Rogatica. Uz podršku Opštine Rogatica i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske učinjeni su potrebni koraci, te se očekuje da proizvodnja započne u avgustu.

U jednoj od prostorija bivšeg “Roteksa” u toku je postavljanje mašina za rad. Pogon su posjetili načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Delivoje Đerić i vlasnik preduzeća “Mineks” Nebojša Popović.

Za početak, planirano je da u ovom pogonu radi pet radnika, s ciljem da se sa širenjem obima proizvodnje do kraja ove godine taj broj poveća na deset. Svoj doprinos u pokretanju proizvodnje dali su Zavod za zapošljavanje kroz Projekat podrške zapošljavanju lica starijih od 50 godina i Opština Rogatica, dok će “Mineks” biti distributer za BiH, ali i šire.

Konstatovano je da kreiranjem novih radnih mjesta dolazi do stvaranja pozitivne poslovne i životne klime. Stoga, najavili su iz Opštine Rogatica i Zavoda za zapošljavanje, podrška neće izostati ni u daljem radu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti