Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U RS za 1,5 miliona KM zvanično počinje uklanjanje naplatnih kućica

20.07.2018. 09:45 / Izvor: SRNA

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić ozvaničit će danas u Glamočanima početak uklanjanja naplatnih kućica na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice. 

Radove će izvoditi konzorcij koji čine "Kozaraputevi", "Prijedorputevi" i "DOS Elektro" iz Banje Luke, saopćeno je Ministarstva saobraćaja i veza.

Zvanični početak uklanjanja naplatnih kućica planiran je za 9.30 sati.

Uklanjanje naplatnih kućica na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice koštat će oko 1,5 miliona KM.

Srpska demokratska stranka (SDS) je ranije tražila krivičnu i materijalnu odgovornost za gradnju tih naplatnih kućica, ali i za štetu koja je prouzrokovana njihovom izgradnjom.

Poslanik SDS-a u NSRS Davor Šešić ranije je kazao da su naplatne kućice na putu Banja Luka - Klašnice Republiku Srpsku koštale tri mlada života, te 20 saobraćajnih nesreća godišnje.

"U krajnjem ishodu, njihova gradnja i uklanjanje koštat će nas 3,5 miliona KM", rekao je Šešić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je napomenuo da je resorni ministar Neđo Trninić izjavio da Ministarstvo saobraćaja i veza nikada nije dalo dozvolu za izgradnju ovih kućica, pa se postavlja pitanje ko je, kako i na osnovu kakvih dozvola postavio te objekte.

Glavni saobraćajni inspektor u RS naredio je u februaru ove godine Javnom preduzeću "Putevi Republike Srpske" da u roku od 45 dana ukloni naplatne kućice na magistralnom putu Banja Luka - Klašnice u Glamočanima.

Iz Inspektorata RS saopćeno je da navedena lokacija predstavlja opasno mjesto na kojem se događaju saobraćajne nesreće s posljedicama po život i zdravlje ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti