U Sapni otvoren Kulturno-sportski i rekreacioni centar

14.11.2019. 08:29 / Izvor: Akta.ba
U Sapni otvoren Kulturno-sportski i rekreacioni centar

Uz prisustvo velikog broja građana upriličena je svečanost povodom otvaranja kulturno sportsko rekreacionog centra u Sapni.

Uz prisustvo velikog broja građana upriličena je svečanost povodom otvaranja kulturno sportsko rekreacionog centra u Sapni.

Uz prigodan kulturno-umjetnički program, čast da ovaj prelijepi i višefunkcionalni objekat otvori imao je ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koç i načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović.

Izgradnju ovog objekta čija je vrijednost iznosila 323.491,90 KM finansirala je ambasada Republike Turske u iznosu od 200.000,00 KM dok je ostatak sredstava obezbijeđen iz budžeta Općine Sapna.

Ambasador Haldun Koç iskazao je veliko zadovoljstvo što je Republika Turska učestvovala u izgradnji jednog ovakvog objekta koji će prije svega služiti mladima te se zahvalio domaćinima na ukazanom gostoprimstvu.

Općinski načelnik se u ime svih građana općine Sapna i u svoje lično ime zahvalio ambasadoru i Republici Turskoj na pomoći koju su pružili za realizaciju ovog projekta ali i na pomoći koju je pružio turski narod za vrijeme elementarnih nepogoda iz 2014. godine, te izrazio nadu da ovo neće biti prvi i posljednji projekat koji će se realizovati na području općine Sapna uz pomoć Republike Turske.

Prije svečanog otvaranja novosagrađenog objekta u kabinetu općinskog načelnika upriličen je prijem delegacije Ambasade Republike Turske na čelu sa ambasadorom a kojem su pored općinskog načelnika Zudina Mahmutovića i njegovih saradnika, prisustvovali i predstavnici općine Sapna u izvršnoj vlasti kantonalnog i federalnog nivoa Senad Alić i Mirnes Gušić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti