Vijesti

U Sarajevu održana promocija sajma "EKOBIS 2008"

31.07.2008. 10:20 / Izvor: Privredna komora USK

(EKOBIS 2007)

Jučer je u Sarajevu u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona i Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH održana promocija 6. međunarodnog sajma "EKOBIS 2008".

Promocija je održana u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH uz prisustvo predstavnika Vlade FBiH, ambasada Njemačke, Bugarske i Mađarske, institucija, privrednika i medija. Prisutnima se prvo obratio predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Milan Lovrić, potom je govorio autor projekta sajma "EKOBIS" Alija Pozderac, istaknuti projekt menadžer, koji je i autor mnogobrojnih turističkih projekata u BiH i Republici Hrvatskoj.

O programu sajma EKOBIS koji i ove godine obiluje kako osnovnim, tako i velikim brojem pratećih sadržaja, a sa kojima smo vas već poznali, govorio je predsjednik Privredne komore USK i idejni autor projekta "EKOBIS" Ismet Pašalić.

Prateći sadržaji ovogodišnjeg sajma povećani su u odnosu na prošle sajmove velikim brojem poslovno-gospodarstvenih aktivnosti, potpisivanja sporazuma, edukacijskih sadržaja (stručnih skupova, seminara, ok. stolova) prezentacija i promocija, sportskih sadržaja, ekoloških aktivnosti, te kulturno-zabavnih sadržaja. Potom je o marketinškim aspektima sajma kratko govorio Senad Ramić, direktor JP RTV USK, dugogodišnji partner i medijski pokrovitelj EKOBIS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti