U Sarajevu počela radionica eMovie Academy 2016

13.08.2016. 12:26 / Izvor: Akta.ba

eMovie Academy 2016 je radionica međunarodnog karaktera koja ima za cilj razmjenu ideja, iskustava i znanja iz oblasti filma i produkcije između studenata elektrotehnike.

Danas je u Sarajevu počela internacionalna eMovie Academy 2016 radionica koja ima za cilj razmjenu ideja, iskustava i znanja iz oblasti filma i produkcije studenata elektrotehnike, budućih inženjera, kao i promociju Sarajeva, kulture i historije Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekt realizira Udruženja studenata elektrotehnike Europe EESTEC, lokalni komitet Sarajevo.

Ajla Alić, kooridnator tima za odnose sa javnosti Udruženja, za Akta.ba kaže da je radionica koncipirana u dva dijela. Studenti će u prvom dijelu imati priliku se upoznaju sa osnovama filmske produkcije, pisanja scenarija, editiranja, a  posljednja dva dana će dobiti mogućnost da snime film i to upotrebnom dronova i kamera te da ga nakon toga da editiraju.  

"Tema samih filmova će biti Sarajevo, a studeti, koji će biti podijeljeni u tri grupe, moći će kroz ove filmove dati svoju perspektivu prošlosti, sadašnjosti i buućnosti Sarajeva", navela je Alić.

O vezi filmske industrije i elektrotehnike kaže da su kroz ovu radionicu htjeli iskoristiti njihovu tehničku pozadinu i znaje koje imaju sa alatima i informacijskim tehnologijama.

Studenti koji sudjeluju na radionici dolaze iz Grčke, Italije, Hrvatske, Srbije, Poljske. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti