U Sarajevu predstavljen program "Prvo zaposlenje"

24.09.2007. 14:27 / Izvor: Fena
U Sarajevu predstavljen program 'Prvo zaposlenje'

U organizaciji Udruženja građana "Bosanska zajednica" te u suradnji s volonterima UN-a i Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) danas je ( 24.09.2007.) u Sarajevu održana prezentacija programa "Prvo zaposlenje".

Program omogućava studentima univerziteta u BiH sticanje radnog iskustva kako bi nakon završetka studija lakše pronašli stalan posao.

"Predstavnici "Bosanske zajednice" i UNDP-a odabrat će na osnovu ocjena i vannastavnih aktivnosti 20 studenata iz BiH koji će za svoj "prvi posao" dobijati 300 KM te imati obavezu da u toku dva mjeseca koliko će biti zaposleni, provedu 20 sati u društveno-korisnom radu", izjavila je izvršna direktorica "Bosanske zajednice" Nataša Musa.

Glavni cilj ovog programa koji "Bosanska zajednica" provodi već šest godina je ublažavanje posljedica tzv. "odliva mozgova" iz BiH.

"Program pruža mogućnost ovim mladim ljudima da u renomiranim kompanijama i organizacijama poput "ASA Auta", "Raiffeisen banke", "Energoinvesta", Fondacije "Mozaik" i mnogih drugih, steknu radno iskustvo te definiraju profesionalnu orijentaciju", kazala je Musa.

Prezentacije Programa će u narednim danima biti održane i u Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci.

Rok za apliciranje je 15. oktobar 2007. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti