U Sarajevu svečano otvoren još jedan Marriott hotel

23.07.2015. 21:14 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevu svečano otvoren još jedan Marriott hotel
OTVORI GALERIJU

'Courtyard by Marriott' smješten je na Skenderiji, u samom centru Sarajeva, i raspolagat će sa 130 prostranih soba i dva apartmana te nuditi sav potreban komfor gostima koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe.

Glavni grad Bosne i Hercegovine večeras je dobio i drugi hotel koji je dio svjetskog lanca Marriott. ''Courtyard by Marriott'' smješten je na Skenderiji, u samom centru Sarajeva i raspolaže sa 130 prostranih soba i dva apartmana koji bi trebali ponuditi sav potreban komfor gostima koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe.

Otvorenje hotela, prema riječima Nedima Bubice, direktora kompanije Lake d.o.o koja je investitor i vlasnik ovog hotela, znači učvršćivanje pozicije Sarajeva na svjetskoj hotelijerskoj mapi.

''Ponosni smo što smo investitori prvog visokostandardiziranog business hotela, kakve imaju većina metropola u svijetu, i što smo Sarajevu poklonili Marriottov brand koji je ujedno i prvi na Balkanu'', kazao je Bubica dodavši da se radi o investiciji vrijednoj oko 21 milijun KM.

Slijedeći strogo definirane standarde Marriott branda u samoj fazi projektiranja i izgradnje, navodi, uložili su značajne napore na razvoj inovativnih rješenja sa ciljem postizanja što veće energetske efikasnosti, istovremeno smanjujući eksploataciju energenata kao i stopu zagađenja okoliša.

Istaknuto je da su izvođači na većini radova bile domaće građevinske kompanije koje su zahvaljujući tom angažmanu dobile reference za rad na sličnim projektima u inostranstvu.

Pored obogaćivanja postojeće hotelske ponude, ovaj hotel će gostima ponuditi vrhunski hotelski doživljaj zahvaljujući međunarodnim hotelskih standardima najvećeg svjetskog hotelskog lanca koje ovaj hotelski brand sa sobom donosi.

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je od otvaranja prvog Marriott hotela u Sarajevu, ali i u regionu prošlo sedam mjeseci i evo danas smo prisutni na otvaranju Courtyard by Marriott kao drugog Marriott hotela u glavnom gradu BiH. Ovo je veoma dinamičan brand koji se pokazao veoma popularan u svijetu i raduje nas činjenica da vidimo njegovo širenje na ovom tržištu, te vjerujemo da ćemo u budućnosti snažno doprinijeti razvoju turističkog potencijala BiH i njegovog podizanja na jedan sasvim novi nivo", kazao je Kayhan Kilit, Cluster generalni menadžer Residence Inn by Marriott i Courtyard by Marriott u Bosni i Hercegovini.

Kilit je istaknuo da Courtyard raspolaže i bar lobby kafeom, terasom na krovu te cateringom za vanjska događanja. Pored ovoga, kako bi gostima pružio nezaboravan hotelski doživljaj, hotel nudi vrhunski opremljene prostorije za opuštanje, poput modernog fitness centra te jedinstveni Sky bar S-One koji nudi panoramski pogled na grad i opuštajuće trenutke uz velik izbor osvježavajućih napitaka.

Također,  šef kuhinje ovog hotela ima respektabilnu međunarodnu reputaciju i iskustvo koje je stekao radeći u svjetski poznatim hotelima poput Kempinski i Sheraton hotela, a koji će biti odgovoran za pružanje kulinarske usluge bez premca.

S najvećim globalnim sustavom soba koje Courtyard ima u Marriott portfelju, ovaj brand, do kraja 2016. godine, otvara i sedam novih hotela u Europi.

Investitor ovog  hotela je kompanija Lake d.o.o, dok je upravljanje hotelom povjereno kompaniji "Interstate Hotels i Resorts". Hotel zapošljava preko 50 radnika.

Na otvorenju hotel je govorila i Maureen Cormack, veleposlanica SAD-a u BiH, koja je poželjela dobrodošlicu Marriottu u Sarajevo navodeći da je već dugo oduševljena fokusom ove kompanije na osoblje i klijente, te da su poznati kao kompanija u kojoj je jako lijepo raditi.  "Marriott International je poznat u svijetu kao kompanija koja je posevećena društvenoj odgovornosti i angažmanu u zajednici. Nadam se da i druge kompanije imati priliku da uče na primjeru ove kompanije. BiH predstavlja velike izazove za poslovnu zajednicu, ali pokazuje da ima i velikih potencijala što pokazuje i ova investicija", istaknula je Cormack.

D.K. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti