U Sarajevu započela konferencija "Oracle Dan 2011."

20.10.2011. 11:55 / Izvor: Fena
U Sarajevu započela konferencija 'Oracle Dan 2011.'

U Sarajevu se održava Oracle dan 2011., jednodnevna konferencija o načinima preoblikovanja posla korištenjem informacionih tehnologija.

"Ovo je tradicionalni događaj koji organizujemo svake godine za naše korisnike i partnere u BiH i danas će okupiti više od 300 učesnika", izjavio je pred početak konferencije direktor Oracle BiH Edin Fetahović.

Na konferenciji će, po njegovim riječima, biti prezentovane Oracle solucije i najuspješniji primjeri implementacije u poslovnom ambijentu te prenesena iskustva korisnika i poslovnih partnera iz javnog i privatnog sektora.

Cilj konferencije, koja predstavlja kombinaciju funkcionalnih i tehnoloških saznanja usmjerenih prema jednom cilju, jeste pokazati kako snaga jednostavnosti može promijeniti ulogu informacionih tehnologija i postati sredstvo koje vodi ka poslovnim inovacijama.

Oracle dan predstavlja mjesto za razgovor i razmjenu iskustava o mogućnostima unapređenja posla korištenjem informacionih tehnologija.

Neke od tema konferencije su i inovacije, kao i najbolji primjeri poslovnih transformacija i dostignuća u javnim i privatnim Oracle solucijama, noviteti u načinima maksimiziranja efikasnosti informacionih tehnologija u poslu kao i primjerima Oracle rješenja implementiranih u praksi.

Konferenciju su podržali globalni Oracle partner - Intel i domaći partneri: Combis, Gauss, QSS, Zira, Nites i In2.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti