Vijesti

U SERDA - i održan sastanak Mreže regionalnih razvojnih agencija

16.07.2008. 14:57 / Izvor: Fena

U Sarajevskoj razvojnoj agenciji (SERDA) danas je održan sastanak Mreže regionalnih razvojnih agencija (RRA) koju čine direktori pet bh. agencija, a razmatran je izvještaj sa sastanka Radne grupe za razvoj malih i srednjih preduzeća u (MSP) BiH.

Istaknuto je da je poslovni ambijent u BiH još nepovoljan za razvoj malih i srednjih preduzeća, a danas je u vezi s tim istaknuto da je potrebno na državnom nivou donijeti strategiju razvoja malih i srednjih preduzeća.

Razgovarano je i o potpisivanju memoranduma o suradnji svih pet regionalnih razvojnih agencija u cilju boljeg pozicioniranja prema međunarodnim organizacijama u BiH. Potpisivanje tog dokumenta planirano je za jesen ove godine.

Današnjem sastanku prisustvovao je i predstavnik OSCE-a, a razgovarano je o mogućnosti uspostavljanja suradnje OSCE-a na nivou ostalih agencija koje čine RRA s obzirom na pozitivna iskustva što ih OSCE ima sa SERDA-om.

Mrežu regionalnih razvojnih agencija (RRA) čine direktori pet bh. agencija - ARDA, NERDA, REZ, REDAH I SERDA.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti