U Škafi u Maglaju šteta preko milion maraka

19.05.2014. 14:12 / Izvor: nap.ba

Kompletni magacini ovog tržnog centra sa hranom, odjećom i drugim stvarima su potopljeni, čime pričinjena šteta iznosi više od jednog miliona maraka.

Tokom velikih poplava u Maglaju tržni centar "Škafa" pretrpio je milionsku štetu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Području gdje se nalaze objekti "Škafe" u Maglaju bilo je poplavljeno vodom u potpunosti, a nivo vode dosezao je nekoliko metara. Kompletni magacini ovog tržnog centra sa hranom, odjećom i drugim stvarima su potopljeni, čime pričinjena šteta iznosi više od jednog miliona maraka.

Kenan Zećo, jedan od rukovodilaca u ovom tržnom centu, koji je sto posto u vlasništvu bh. privrednika, kazao je za NAP kako su sretni da niti jedna njihov radnik nije ozbiljno povrijeđen, ali da će im trebati pomoć od države kako bi pričinjene štete što prije sanirali i radnike vratili na posao.

"S obzirom na velike štete koje je TC "Škafa" pretrpjela, a koji ima preko 350 zaposlenih, očekujemo da, kao domaći privredni subjekat, dobijemo podršku od Vlade FBiH, Ministarstva trgovine, Porezne Uprave FBiH kao i drugih lokanih, entitetskih i državnih organa kako bi se prevazišli veliki gubitci", rekao je Zećo.

"Osim robe u ovom objektu su potpuno devastirane kase, kompjuteri, frižideri kao i sav inventar. U narednih mjesec dana objekat će se trebati čistiti i dezinfikovati", kaže Zećo, piše Patria.

Bez obzira na novonastalu situaciju i štetu, Škafa je slala, ali i još uvijek šalje pomoć u hrani kako za svoje radnike u Maglaju, tako i za ostalo stanovništvo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti