U sklopu projekta "Volontiraj - Kreditiraj", Via Media otvorila vrata učenicama Srednje škole primjenjenih umjetnosti iz Sarajeva

09.10.2009. 16:32 / Izvor: eKapija.ba
U sklopu projekta 'Volontiraj - Kreditiraj', Via Media otvorila vrata učenicama Srednje škole primjenjenih umjetnosti iz Sarajeva

Pružajući svoju podršku projektu "Volontiraj – Kreditiraj", Via Media je u petak, 9. oktobra otvorila svoja vrata Amandi Bešić i Nedžidi Žigo, učenicama Srednje škole primjenjenih umjetnosti iz Sarajeva, koje su dobile priliku da rade u Kreativnom odjelu agencije jedan dan.

"Ovaj projekat je od velikog značaja za poslovni sektor u našoj zemlji. Mladi ljudi rijetko ili skoro nikako dobijaju priliku da se upoznaju sa konktrenim radnim zadacima koji ih očekuju u budućnosti. Via Media je prepoznala neminovnost učešća u ovom društveno angažiranom projektu, te smo kroz osam radnih sati pokušali prenijeti volonterkama dio svojih iskustava, ali i odgovornosti u svakodnevnom poslovanju i realizaciji kreativnih zadataka koje dobijamo od klijenata", rekao je Goran Marković, Art Director agencije.

Projekat "Volontiraj – Kreditiraj" je 2007. godine pokrenula nevladina organizacija Infohouse iz Sarajeva, saopćeno je iz Via Medije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti