Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Skoplju održana osnivačka skupština "Makedonsko-bh. poslovnog kluba"

31.10.2018. 07:40 / Izvor: Akta.ba

Osnivačka skupština Makedonsko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba, čije je osnivanje inicijativa Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji, održana je jučer u Skoplju.

Osnivačkoj skupštini Udruženja prisustvovala je ambasadorica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić, kao i počasna konzulica BiH u Republici Makedoniji sa sjedištem u Bitoli Biljana Damjanovska Jančevska.

Na održanoj osnivačkoj skupštini je izabran predsjednik Poslovnog kluba, generalni direktor Vinarije Tikveš Radoš Vukučević, kao i predsjednici i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, a usvojeni su i osnivački akti, status i program rada.

Ambasadorica Babić je tokom obraćanja prisutnima izrazila zadovoljstvo, jer je inicijativa Ambasade BiH u Skoplju realizirana održavanjem osnivačke skupštine Poslovnog kluba čiji su osnivači ugledne bosanskohercegovačke i makedonske kompanije i pojedinci.

Ocijenila je da odgovornost za unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje nije samo na institucijama, već i na samim privrednicima, te da je s toga i značajno osnivanje Poslovnog kluba putem kojeg će privrednici imati priliku da razmatraju prijedloge i predlažu inicijative za unapređenje ekonomske saradnje BiH i Makedonije, ali i da bude platforma za međusobno povezivanje privrednika.

U tom pogledu naglasila je da bi jedna od aktivnosti Poslovnog kluba mogao biti dodatan angažman na realizaciji inicijative za uvođenje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja.

Predsjednik Poslovnog kluba Radoš Vukičević je u obrazloženju usvojenog  programa rada predložio da do kraja prvog kvartala naredne godine bude organiziran "B2B" susret privrednika iz Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije.

Udruženje će biti otvoreno za prijem novih članova, pravnih i fizičkih osoba zainteresiranih da daju svoj doprinos unapređenju ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti