U Srbiji preko noći posječeno svih 280 stabala u voćnjaku

20.08.2020. 08:38 / Izvor: N1
U Srbiji preko noći posječeno svih 280 stabala u voćnjaku

Porodici Petković, koja ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo u blizini Bukovca kod Novog Sada u Srbiji, u utorak kasno uveče posječena su sva stabla kajsije u voćnjaku.

Porodici Petković, koja ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo u blizini Bukovca kod Novog Sada u Srbiji, u utorak kasno uveče posječena su sva stabla kajsije u voćnjaku, 280 koliko ih je bilo. Za nepoznatim počiniocima ostale su samo polegnute mlade stabljike.

Vlasnik gazdinstva Goran Petković rekao je za 021 da je sječu voćnjaka otkrio u srijedu rano ujutru, pošto je komšinica čija kuća gleda na zasad otvorila prozore i vidjela prizor koji se rijetko kada viđa.

Stabla su bila netaknuta barem do 22 časa i pretpostavka je, kaže Petković, da su počinioci sjekli između 22h i 02 časa.

"Odmah smo prijavili policiji, koja je obavila uviđaj. Tačno je posečeno svako stablo i nemamo ideju ko bi to mogao da uradi. Nikome ništa ne dugujemo, nismo nikome skrivili, sa komšilukom smo dobri... Verovatno su korišćene profesionalne makaze za voćke, a nema puno ljudi tu opremu. Na istoj visini je svako stablo posečeno", napominje Petković.

Nada se da će policijska istraga imati uspjeha i da će dobiti pravdu, iako posječena stabla niko ne može da uspravi. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti