U Srbiji se ove sedmice otvara prva Ikeina robna kuća

07.08.2017. 08:24 / Izvor: Tanjug
U Srbiji se ove sedmice otvara prva Ikeina robna kuća

"Ikea" u Srbiji zapošljava ukupno 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.

Robna kuća "Ikea" kod Bubanj potoka biće otvorena u četvrtak u 10.00 sati, najavio je regionalni direktor za razvoj te kompanije Vladislav Lalić koji je rekao da se završni radovi privode kraju.

Gostujući na RTS, Lalić je rekao da robna kuća zapošljava 330 radnika, koji su već završšili neophodne treninge, dodajući da "Ikea" u Srbiji zapošljava ukupno 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.

On je dodao da se radi i studija za trgovački centar, površine 40.000 kvadratnih metara, koji bi bio otvoren pored robne kuće i da će tom invesiticjom, koja vrijedi više od 60 miliona eura biti zaposleno 400 ljudi.

Govoreći o mogućnosti da "Ikea" otvori drugu robnu kuću, Lalić kaže da se radi na akviziciji zemljišta između benzinske pumpe "Zmaj" i Beogradskog aerodroma, navodeći da dinamika otvaranja druge robne kuće zavisi od rezultata poslovanja prve u kojoj se, napominje, očekuje više od dva miliona posjetilaca u prvoj godini.

Lalić dodaje da kompanija želi da dobavljači iz Srbije izvoze, proizvodeći za robne kuće ove firme širom sveta.

Kaže i da će biti ponuđeno onlajn naručivanje, a kompanija će, ističe, činiti sve da cijene budu što konkurentnije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti