U Srbiji šteta od milijardu eura zbog manje stranih turista

13.08.2020. 13:17 / Izvor: Nezavisne novine
U Srbiji šteta od milijardu eura zbog manje stranih turista

Srbija će, prema procjenama, ove godine pretrpjeti štetu od oko milijardu eura zbog nedolaska stranih turista zbog virusa korona.

"Srbija će, prema procjenama, ove godine pretrpjeti štetu od oko milijardu eura zbog nedolaska stranih turista zbog virusa korona", izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"Možda šteta bude nešto manja zbog dobrih rezultata u januaru, februaru, pa i ni mart nije bio tako loš", kazao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije (RTS) i dodao da će povećan broj domaćih turista u Srbiji uspjeti da nadomjesti nešto, ali ne dovoljno.

Prema njegovim riječima, broj stranih turista u odnosu na prošlu godinu u januaru porastao je za 28 odsto, u februaru 18 odsto, ali se zbog epidemije virusa korona u narednim mesecima bilježi pad za više od 90 odsto.

Međutim, Ljajić je kazao da su se zbog virusa korona pojavile i nove destinacije za domaće turiste u Srbiji, kao što su Stara planina i Kosjerić.

"Iako na nivou zemlje neće biti moguće nadomestiti nedostatak stranaca, neke destinacije poput Sokobanje, Vrnjačka Banje i Zlatibora će to uspeti i one beleže više poseta od glavnog grada Beograda", dodao je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti