U Srebrenici održan drugi sajam preduzetništva "Moj grad, moj brend"

03.06.2019. 08:36 / Izvor: Akta.ba
U Srebrenici održan drugi sajam preduzetništva 'Moj grad, moj brend'

U Srebrenici je održan drugi sajam preduzetništva ''Moj grad, moj brend'' u okviru manifestacije ''Dani Srebrenice''.

U Srebrenici je u petak, 31.05.2019. godine održan drugi sajam preduzetništva "Moj grad, moj brend'" u okviru manifestacije "Dani Srebrenice", a ovoga puta u zajedničkoj organizaciji Udruženja "Prijatelji Srebrenice" i SOS Dječija sela BiH kroz projekat Socio-ekonomsko jačanje i inkluzija ugroženih porodica u Srebrenici koji finansira Austrijska razvojna agencija.

U sklopu ovog događaja, svoje proizvode i usluge predstavilo je petnaest preduzetnika iz regije Birač, odnosno opština Bratunac, Vlasenica i Srebrenica, kao i sa područja Grada Zvornika.

Preduzetnici dolaze iz različitih oblasti, kao što su: izrada suvenira od drveta, proizvodnja kolača, škola stranih jezika, pržionica kafe, uzgajanje lješnika,autopraonica, proizvodnja ormara za električne instalacije, edukativni centar za djecu.

Većina učesnika nastupala je na ranijim radionicama za pisanje poslovnog plana, kao i na sajmovima poslovnih ideja, putem kojih su podržani u započinjanju posla ili proširenju poslova koji su već postojali.

Sajam " Moj grad, moj brend " organizovan je kao prezentacijsko -prodajni događaj. Većina učesnika se složila da je najveća korist od ovog događaja, ta što su se međusobno povezali sa drugim mladim preduzetnicima.

Događaj je otvorio načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić. On je naglasio da je bitno da ostanemo u našim opštinama, kao i da u narednom periodu možemo očekivati otvaranje novih proizvodnih pogona u Srebrenici.

Prisutnima se obratio i Miladin Radović, vlasnik kompanije D.O.O. "Radović" iz Bratunca, koji je primjer kako mlade osobe mogu biti uspješne u biznisu. On je istakao da je najvažnija stvar da pokušamo nešto uraditi, jer ako ne pokušamo sigurno nećemo uspjeti.

Takođe, sa preduzetnicima je podijelio i svoja iskustva vezana za posao i poslovni uspjeh.

Sajam su posjetili učenici SŠC Srebrenica, a jedna od zamisli događajabilajeda mlade generacije imaju uvid u to kakva je situacija sa preduzetništvom u našoj regiji, kakva su iskustva preduzetnika i šta treba unaprijediti u ovoj oblasti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti