U Srebrenici se dnevno šije oko šest hiljada zaštitnih maski

26.03.2020. 13:13 / Izvor: Fena
U Srebrenici se dnevno šije oko šest hiljada zaštitnih maski

Štab je kontrolisao 18 osoba u kućnoj izolaciji i svi su poštovali mjere samoizolacije.

Opštinski štab za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica saopćio je da na području te opštine nema zaraženih osoba koronavirusom, niti osoba u bolničkom karantenu te da je pod stručnim nadzorom u samoizolaciji 96 osoba.

Štab je kontrolisao 18 osoba u kućnoj izolaciji i svi su poštovali mjere samoizolacije.

Podaci vezani za koronavirus (COVID-19) na području opštine Srebrenica će se svakodnevno ažurirati u skladu sa epidemiološkom situacijom, navode iz Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama.

Ovih dana firma "6 novembar“ proizvodnju je usmjerila na šivenje zaštitni maski za jednokratnu upotrebu u prevenciji širenja virusa korona. Trideset radnika dnevno sašije pet do šest hiljada maski, a kompletna proizvodnja namijenjena je domaćem tržištu i jedan dio za potrebe institucija i firmi u Srebrenici.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić apeluje na stanovništvo da se i dalje pridržavaju mjera u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

"Svakodnevno komunicirmo sa timovima koji su na terenu, uskoro ćemo podijelit 183 paketa sa namjernicama za najugroženije. Poduzimamo sve mjere da zaštitimo naše stanovništvo", kazao je Grujičić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti