U srijedu sastanak članova Predsjedništva BiH sa Angelom Merkel

08.05.2018. 09:11 / Izvor: Akta.ba
U srijedu sastanak članova Predsjedništva BiH sa Angelom Merkel

Posljednjih dana održano je nekoliko sastanaka lidera političkih stranaka, na kojima je razgovarano o izmjenama Izbornog zakona.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Dragan Čović će u srijedu, 9. maja, boraviti u Berlinu, gdje će se sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na njen poziv.

Susret članova Predsjedništva BiH s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kako je saopšteno iz Predsjedništva BiH, će biti održan u Kabinetu kancelarke u srijedu uveče.

Poziv za posjetu Berlinu dolazi nakon što se bh. politički zvaničnici nisu uspjeli dogovoriti oko izmjena izbornog zakonodavstva. Centralna izborna komisija za sutra je najavila raspisivanje opštih izbora, mada se zna da BiH time ulazi u ustavnu krizu i nemogućnost implementacije izbornih rezultata u Federaciji BiH.

Posljednjih dana održano je nekoliko sastanaka lidera političkih stranaka, na kojima je razgovarano o izmjenama Izbornog zakona, a u organizaciji ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Delegacije Evropske Unije u BiH, koji su ostali bez rezultata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti