U Stocu otvoren prvi turistički informativni centar

17.07.2020. 14:08 / Izvor: Akta.ba
U Stocu otvoren prvi turistički informativni centar

Prostor je opremljen u suradnji s općinom Stolac i Ministarstvom trgovine i turizma HNŽ kroz projekt “Otkrivanje tajne Boljuni”.

Uvažavajući sve preporuke civilnog stožera u borbi protiv pandemije, JU Radimlja odlučila je upravo danas svim posjetiteljima i turistima otvoriti vrata prvog turističkog informativnog centra u općini Stolac. Ovaj lijep i reprezentativan prostor nalazi se na centru grada (Banovinska br. 3.) i biti će otvoren svaki radni dan, navode iz Općine Stolac.

Prostor je opremljen u suradnji s općinom Stolac i Ministarstvom trgovine i turizma HNŽ kroz projekt “Otkrivanje tajne Boljuni”. Iz JU Radimlje napominju da je turistički info centar bitan za svaku zajednicu, centar iz kojeg se šire sve dobre informacije o smještaju, sadržajima, kulturnim manifestacijama.

"Ova turistička sezona u ovom trenutku jeste onakva kakva jeste, ali mi iz JU Radimlje smatramo da ćemo se kroz otvorenje ovog centra još bolje pripremiti za sljedeću godinu.  Mi smo prošlu godinu zabilježili jako dobre rezultate što se  tiče posjeta.  Ove godine nastavljamo raditi na već započetim projektima. Kroz ovaj centar posjetitelji mogu dobiti informacije ne samo  o ovome području nego i šire. Naime,  kad dođete od Mostara do Stoca onda imate jednu veliku prazninu do Ravnog tako da  bi ovo mjesto malo više trebalo pomoći gostima da se bolje snalaze", napominje Maja Lopin, ravnateljica JU Radimlja.

Inače su iz JU Radimlja jako aktivni na društvenim mrežama, napominju da otvaranje nije bilo kao što je planirano, iz razloga što su sad takve epidemiološke mjere koje zahtijevaju malo više socijalnog distanciranja. S ponosom ističu i promotivno-poetični video spot "Stolačka rapsodija" koji je djelo mladog stolačkog redatelja Zdravka Terkeša. "Stolačka rapsodija" je film koji prvenstveno predstavlja raznovrsnu turističku ponudu općine Stolac, kao i bogatu kulturno-povijesnu baštinu našeg kraja.

Prepoznatljiv je mediteranski šarm, dobra voda, blago nebo, pitomi krajolik, te sklad prirodnih ljepota. Promotivni film je sniman na različitim prepoznatljivim lokacijama općine Stolac, te promovira aktivan odmor, prirodne ljepote i druge segmente turizma. U  samo 20-ak dana od objavljivanja, reakcije na video su odlične.

"Dosta se dijeli po društvenim mrežama i komentira. Napokon možemo reći da sada Stolac uistinu postaje jedna zanimljiva destinacija koja obiluje zanimljivim događajima, spomenimo samo neke kao što su Stolačka tarča, Smart Fest, Hercegovački plodovi Mediterana", ističu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti