Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U Tešnju Omladinska banka podržala 13 novih projekata

25.04.2020. 11:07 / Izvor: Akta.ba

Na program Omladinske banke Tešanj za 2020. godinu prijavilo se 17 neformalnih grupa mladih, a nakon selekcije i javnog glasanja 13 grupa je predloženo za podršku.

U Društvenom centru Dobropolje-Mekiš potpisani su ugovori sa 13 grupa mladih koji će realizovati svoje projekte u mjesnim zajednicama Medakovo, Šije, Lepenica, Vukovo, Raduša, Trepče, Mrkotić, Dobropolje-Mekiš i Tešanj, a korist od projekata će imati i druge sredine.

Vrijednost projekata je 30.000 KM, a finansiranje je osigurano od fondacije Mozaik, Općine Tešanj i sredstava koje su osigurali mladi od privrednika, mjesnih zajednica i fizičkih lica.

Pored navedenih projekata, u narednim danima očekuje se potpisivanje ugovora za pokretanje jednog mikrobiznisa.

Uz zalaganje svih a posebno članova Omladinske banke Tešanj u ovoj godini smo imali dobar odziv mladih, a zalaganje svih očekuje se u fazi realizacije projekata u periodu maj-august..

Općina Tešanj od 2008. godine kroz program Omladinske banke ima za cilj veće učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka.

PODIJELI:

TAGOVI:

Omladinska banka

Tešanj

projekti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti