U toku besplatna registracija: Pokrenuta "Digitalna komora" za umrežavanje i povezivanje

04.06.2021. 14:56 / Izvor: Akta.ba
U toku besplatna registracija: Pokrenuta 'Digitalna komora' za umrežavanje i povezivanje

vanično lansiranje Digitalne komore sa svim svojim alatima i benefitima planirano je za drugu polovinu godine.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK BiH) provodi projekt pod nazivom "Digitalna komora" s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta, jačanja konkurentnosti naših kompanija, poboljšanja ekonomskih prilika, promocije izvoza, prirodnih potencijala, domaćih proizvoda i usluga, te jačanja imidža BiH u svjetskim okvirima.

"Pandemija Covid-19 nam je pokazala kako se razvijene, ekonomski bogate zemlje nose sa krizama, a samim tim ukazala nam je na brojne slabosti BiH, posebno kad su u pitanju društvo i ekonomija. Pozitivne strane svake krize su što se uvijek nađe dobrih vijesti koje nam pokazuju kako dobra energija, jaka vizija i profesionalnost mogu iznjedriti stvari koje će biti od opšte društvene i ekonomske koristi", navode iz VTKBiH.

Ova komora prepoznala je 2021. godinu kao ključan trenutak za digitalizaciju privrednog sektora te je pokrenula projekat "Digitalna komora". Riječ je o digitalnoj platformi koja objedinjuje sve proizvođače iz BiH na jednom mjestu u cilju umrežavanja i povezivanja sa potencijalnim kupcima kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. To je mjesto gdje će proizvođači imati priliku da prezentuju ono što rade na najbolji mogući način, mjesto koje će im pomoći da odluče s kim će i na koji način poslovati.

Platforma je koncipirana kao jedinstvena online tražilica pomoću koje korisnici vrše pretraživanje po proizvodu ili kompaniji, a usporedo sadrži ključne finansijske pokazatelje kompanija kao i same profile kompanija sa svim podacima kojima se žele predstaviti javnosti i poboljšati svoje poslovanje.

"Digitalna komora" je moderna platforma koja u korak sa regionalnim i globalnim trendovima nudi i brojne druge mogućnosti za svoje korisnike: umrežavanje, odnosno direktnu povezanost korisnika pomoću niza alata u vidu direktnih sastanaka ali i direktne konekcije, zatim konsulting, savjetovanje stručnih i certifikovanih stručnjaka u ovlastima prodaje, prava, ekonomije, marketinga, te edukacije gdje će putem online platformu registrirani korisnici moći pristupiti direktno online edukacijama iz niza privrednih oblast.

Tu su i online sajmovi, odnosno direktna informiranost o svim regionalnim i svjetskim sajmovima, ali i mogućnost njihove organizacije u online formi, brojne olakšice kroz uputstva za uvoz i izvoz, te niz drugih alata u cilju olakšavanja i unapređenja procesa poslovanja svakog privrednog subjekta.

Od trećeg mjeseca 2020. platforma www.digitalnakomora.ba je aktivna i trenutno u fazi besplatne registracije kojoj mogu pristupiti sve zainteresovane kompanije, a kako bi se napravila što veća baza privrednih subjekata.

Zvanično lansiranje Digitalne komore sa svim svojim alatima i benefitima planirano je za drugu polovinu godine, saopćeno je iz VTKBiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti